Отвори тревата очи
и още с мравки в пижамата
ликьора на мрака изпи
и напълни с роса дамаджаната.
Скъса петела сърце
и на слънцето даде цигулка
да търкаля земята с ръце
на къртика срамежливата булка.
Ручеят тропа с крака
кълвача с тъпана бие
мидата вдигна пола
и морето започна да пие.
Покри ги мъглата с лъскав чаршаф
изтрака на коня кардана
засука листака мустака кафяв
и семето пръсна в герана.
Серафимите клатят небето с крила
дошли са на сладка ракия
избраните взимат последни места
и мляскат с пълни чинии.
Пчелата се бута с рокля зелена
букета девствен да хване
невестулката гледа под нокти стаена
как водата на вино ще стане.
© Станимир Енчев Todos los derechos reservados