10 янв. 2018 г., 23:01

Сватба 

  Поэзия » Другая
434 1 2

Отвори тревата очи

и още с мравки в пижамата

ликьора на мрака изпи

и напълни с роса дамаджаната.

 

Скъса петела сърце

и на слънцето даде цигулка

да търкаля земята с ръце

на къртика срамежливата булка.

 

Ручеят тропа с крака

кълвача с тъпана бие

мидата вдигна пола

и морето започна да пие.

 

Покри ги мъглата с лъскав чаршаф

изтрака на коня кардана

засука листака мустака кафяв

и семето пръсна в герана.

 

Серафимите клатят небето с крила

дошли са на сладка ракия

избраните взимат последни места

и мляскат с пълни чинии.

 

Пчелата се бута с рокля зелена

букета девствен да хване

невестулката гледа под нокти стаена

как водата на вино ще стане.

© Станимир Енчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??