20 feb 2012, 14:43

Свещица съм 

  Poesía
1150 0 31

                               В памет на Надето

 

Свещица съм

 

Ята са дните – брулени черници,

отронени узрели плодове.

Сърцето – свита птица във пестници,

обсебена от тъжни гласове.

 

Помахва крепа – тихо като прилеп...

Просветнал лъч рисува ми криле!

Тъй дълго чаках чудодейно биле

и мисля, че разбрах къде расте.

 

Дълбоко във душите ви безсмъртни –

най-близките, приятели добри –

едно цветче от болка ще изтръпне...

посято от замлъкнало сърце.

 

Почивам в мир.

 

Не чувате ли хора?!

В Зорницата угасвам призори –

свещица съм – за вас ще се помоля,

защото знам – Живот е... да боли!

© Борис Борисов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??