19 ene 2016, 22:10

Света осъждаш много лесно... 

  Poesía » Otra
209 0 2

 

Света осъждаш много лесно,

по-трудно е да се осъдиш сам.

Кому това не е известно?

Мнозина да го сторят ги е срам.

 

Делата са правдиво огледало

за стойността ни на човек,

обаче думите ни заблуждават

все още и през този век.

 

Себе си приемаме за съвършени

и безгрешни, но без основание.

Ние грешките си не признаваме,

втренчени в природно дарование.

 

Следвайки своята прокоба,

идеали търсим безспир.

Накрая, по воля на бога,

се превръщаме за червеи в пир.

 

© Вили Тодоров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??