21 jun 2015, 20:32

Светещо пепелище 

  Poesía » Otra
562 0 6

В дългото пътуване към себе си
спирах на не една врата. 
Подритваха ме, други приютяваха
някаква си странница
дръзнала да търси място във света…
Бях скитница, понесла в себе си
море и вятър, слънце, смях
и камъните, с които ме замеряха
за дързостта да бъда себе си - 
горяща страст.
Бях горда, свлечена в нозете 
на толкова измислени князе
поднасяйки им най-пелиновото си вино
отлежавало с години
в замлъкнало сърце…
Не съм светица.
Любеха ме ветровете,
над страшни пропасти летях.
Имах яростта да бъда себе си.
Вероятно за това и оцелях…
Възлюбих всичките приятели,
пирували във лунния ми дом,
а после с нож от истина
обгарях раните си мълчешком…
И пях им
страшни вълчи песни.
Луната падаше на дреб,
когато от капан
душата си измъквах
и тръгвах пак напред.

Не се научих на сбогуване.
(сърцето е преситено от смърт)
Назад е пепелище светещо,
което днес трасира
новия ми път.
Не съм светица.
Църква е душата ми.
Понякога и Бог наднича там смутен.
На сънищата пали свещите
и аз разбирам, 
струвало си е съвсем
с напукани от жажда устни
молитва да изричам всеки ден.

Не съм светица…

В дългия си път разбрах,
че срещам себе си
прощавайки
на всекиго от вас.




© Лъки Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "Имах яростта да бъда себе си.
    Вероятно за това и оцелях…
    Възлюбих всичките приятели,
    пирували във лунния ми дом,
    а после с нож от истина
    обгарях раните си мълчешком…"
  • Чуваш ли аплодисментите ми, Лъвице?! ...Замислих...и пак заръкоплясках!!!
  • Радвате ме с присъствието си и очите, които имате за стиховете ми, Таня Лена Кати
    Благодаря за добрите думи! Желая ви усмихнато лято и много,много вдъхновение!
  • Лъки,поздравления за хубавия стих!
  • Великолепна поезия!
  • Хубаво ми е при теб
Propuestas
: ??:??