Свети Мина
Един войн, един мъж голям светец,
загинал заради вярата си в Бога.
Закрилник на жената, на доброто творец,
вярвам в него и без него не мога.
Подкрепя воините в мир и във война,
загрижен за живота им и тяхната съдба.
На семейството той е вяра и надежда,
помага им в трудности и в голяма беда.
Към старата икона поглеждат и сираци, деца,
останали без майка или без баща, съдба.
Той ги подкрепя и помага със своята доброта,
и усмивка грейва на техните тъжни лица.
И на бездомните хора помага, закрила една,
една ръка протегната към него не е сама.
Той вдъхва им вяра и надежда от иконата,
с нея продължават трудния си път в живота.
Застанал горд въоръжен с копие в ръка,
победил черният ангел в жестока борба.
Олицетворява доброто и помага на хората,
а те му вярват и благодарят от сърце и душа.
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados