12.11.2021 г., 7:29 ч.

Свети Мина 

  Поезия » Философска, Гражданска
284 0 3

                                         Свети Мина

 

 

 

Един войн, един мъж голям светец,

загинал заради вярата си в Бога.

Закрилник на жената, на доброто творец,

вярвам в него и без него не мога.

 

Подкрепя воините в мир и във война,

загрижен за живота им и тяхната съдба.

На семейството той е вяра и надежда,

помага им в трудности и в голяма беда.

 

Към старата икона поглеждат и сираци, деца,

останали без майка или без баща, съдба.

Той ги подкрепя и помага със своята доброта,

и усмивка грейва на техните тъжни лица.

 

И на бездомните хора помага, закрила една,

една ръка протегната  към него не е сама.

Той вдъхва им вяра и надежда от иконата,

с нея продължават трудния си път в живота.

 

Застанал горд въоръжен с копие в ръка,

победил черният ангел в жестока борба.

Олицетворява доброто и помага на хората,

а те му вярват и благодарят от сърце и душа.

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??