Той пръв пострада заради Христа
и вярваше в това, че заслужава
да следва само своята душа...
Той пръв реши Иисус да защитава.
Почитаме му днеска смелостта
да отстоява вярата безкрайна.
Светецът се признава по дела
в които няма поводи за тайна.
Той каза: Ще те следвам!... И до край.
Мъченията, святост са му дали.
Не е копнял за дял или за пай.
Той просто отстоявал идеали.
Много днес са горди със това,
че Святото му име с почит носят.
Стефан да си - вече е съдба!
Стефан е достойнство без въпроси!
Днес приет за първомъченик,
пример за увереност във вяра.
Стефан ли си, вече си велик!
Истина в забрава не изгаря!
© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados