12 ago 2022, 13:12  

Светли мисли в мрачен ден 

  Poesía » Formas graves
227 4 9

СВЕТЛИ МИСЛИ В МРАЧЕН ДЕН

 

От мене – знам – че не зависи.

Не ми е длъжен този свят.

Дали е зъл, или е хрисим –

не прави бедния богат.

 

Вървя си – охлювче по хълма,

подпиращо с рогца деня.

Все някога ще ме прегърне,

смирена, майката земя.

 

Не гоня име, нито слава.

Прашинка е във вечността,

каквото подир мен остава.

 

И всяко зло се надделява,

подходиш ли със доброта,

кураж и обич ако даваш.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??