Пак минах на червено, не дочаках
зеленото да мигне - разрешено.
Нахлух в съня ти безвъзвратно,
макар че беше забранено.
Нахлух? - Не! - ти ме покани,
неподозиращ моята готовност
да се преборя с риска... Не разбра ли -
за мене рискът е съдбовност.
Зеленото съвсем забравих,
че значи разрешено!
Жълтото във друг живот оставих!
До теб достигнах с риск и на червено!
© Стойна Стоянова Todos los derechos reservados