5 feb 2017, 18:49

Светофарно настроение 

  Poesía
837 1 9

СВЕТОФАРНО НАСТРОЕНИЕ

 

Зелено е.

И тръгвам със мечтата

за грейналата пролетна магия,

където пеят птици, а росата

в очите на цветята пак се крие...

Цъфти около мене любовта

и сякаш рай обгърнал е сърцето.

И окрилен, със птичите ята,

политам във безкрая на небето!

Но светва жълто.

Хей, внимавай ти,

че приближи до слънцето горещо

и златно-жълти, парещи лъчи

ще разтопят крилата ти човешки.

Че жълти са очите на страха,

на злобата от завист страстно дива...

Във жълто се обагря есента,

с предчувствие за зимата ревнива.

Червено е

на залеза окото

и спирам,

за да видя своя грях.

Кипи кръвта ми алена, защото

не те последвах и не те разбрах...

Червени са очите без отрада,

а може би, червени са от плач.

Без теб изгарям в пламъци на ада,

родени от раздялата по здрач.

 

Така се движа, воден все от чувства,

към ад и рай - във бясна надпревара!

Животът не е ли едно изкуство,

кодирано в цвета на светофара?!

 

© Симеон Ангелов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??