Среднощен храсталак,
потънал в дрямка –
буреносен облак,
дири сянка;
Светулки нейде озаряват,
гората – стара, мълчалива.
Щурци мелодия припяват
и в сумрака тя застива -
Ледената нощна булка –
Сребърна светулка.
© Денис Метев Todos los derechos reservados