22 jun 2023, 20:08

Светулка 

  Poesía
422 8 6

Една светулка лута се в дъжда, 
без цел и без въпрос къде отива.
Светкавици пронизват небеса, 
а гръм зловещ покоя мек разбива.

Навън е буря - лее се порой.
Една светукла скита край бетона.
Не вярвам да приема за герой,
невинната си, светеща персона.

Какво, че буря кърши дървеса - 
с наивната си, чиста безметежност
тя свети.  И не чака чудеса,
но чудо е, събуждащо надежда.

Една светулка - зрънце светлина,
един урок магически по смелост
за хората, изплашени в дъжда
и пред лика на буря онемели.

© Вики Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??