30 dic 2010, 9:34

Светът подскача клоунски 

  Poesía
766 0 23

Светът се сви на топка по принуда.

Оттегли се стария пчелар.

Светът се сви и не като по чудо-

на Бог му писна вече да е господар.

 

Светът подскача клоунски,

стягат го здраво обувките,

с два номера по-малки

клоунът не обича милувките.

 

Светът се отрича от себе си.

Призракът чака нощта

да се шмугне в чуждо предверие,

да бъде някой  до сутринта.

 

Светът се търкаля наопаки.

Плъхове  с радост го избутват.

Принцове с празни  персони

земята в ръцете си люшкат.

 

Светът се роди за преклонение

пред вожда с дебели  рога.

На  прага хлопа невежия.

Сбъркал е адреса.

/-Дом за умрели души е това!/

 

© Николина Милева Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??