Светът се сви на топка по принуда.
Оттегли се стария пчелар.
Светът се сви и не като по чудо-
на Бог му писна вече да е господар.
Светът подскача клоунски,
стягат го здраво обувките,
с два номера по-малки
клоунът не обича милувките.
Светът се отрича от себе си.
Призракът чака нощта
да се шмугне в чуждо предверие,
да бъде някой до сутринта.
Светът се търкаля наопаки.
Плъхове с радост го избутват.
Принцове с празни персони
земята в ръцете си люшкат.
Светът се роди за преклонение
пред вожда с дебели рога.
На прага хлопа невежия.
Сбъркал е адреса.
/-Дом за умрели души е това!/
© Николина Милева Всички права запазени