20 mar 2019, 19:17

Свиждане 

  Poesía » Verso libre
480 2 5

зад решетките на миглите ти,

аз отивам на свиждане

с мое минало отражение -

усмихнато като лято,

както в нощта, когато

се запознахме,

посивял си, откакто я пазиш,

усмихваш се, защото не знаеш,

кой от двама ни излежава

истинската присъда (доживотна),

а аз се чудя дали в очите ми

позна моят таен затворник,

(не се страхувай от годините -

там ще бъдеш вечно млад),

сега е време за довиждане,

затова в последните секунди

да откраднем, каквото можем

от своите отражения

и дано светлината ни стигне

до следващо свиждане…

© Мадлен Аспарухова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??