10 feb 2017, 14:46

Свободата 

  Poesía
348 1 4

СВОБОДАТА

 

Като трънче в очите невярващи

тя боде със безскрупулен гняв,

разранява до кръв и наказва

малодушие, алчност и страх.

 

Тя затрупва в забрава предателя,

роболепието и завистта

и погребва тирани безпаметно...

Свободата не гние в пръста!

 

Като ралото в двора на дядо ми

разорава душевната нива

и засява там зрънце от вяра

да покълне, да зрее щастливо.

 

Тя дарява го с топла надежда,

с глътка гордост, достойнство, любов

и събужда у него цъфтежа...

Свободата е дар, благослов!

 

Като слънце в лазурно небе,

бистър извор, река непресъхваща -

тя се ражда в смеха на дете

и живее във хляба - насъщния.

 

Тя разкъсва окови и гнет

и разпъва скръбта на Голгота,

и оставя в сърцата завет:

„Свободата - съдба на живота!”

 

 

 

 

© Симеон Ангелов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??