Свободата е глътка въздух
за давещите се.
Свободата е късче хляб
за гладните.
Нейната невъзможност е
оправдание
за страхливите.
И за слабите.
Свободата не е
само връх на копие.
Свободата е опит сам себе си да победиш.
Отвъд своето слабоволие.
Като птица в небето да полетиш.
Свободата е всичко
отвъд хоризонта.
Някои я наричат мечта.
Бог я нарече свободна воля.
И я даде на смелите си деца.
© Нина Сименова Todos los derechos reservados