6 may 2017, 11:19

Свободен 

  Poesía » Otra
2735 18 26

Аз бях добър приятел, но уви – 
невинаги съм бил с добри стопани...
Аз съм един – но с милион съдби!
И незаслужено понесох много рани...
Аз бях добър приятел, но защо?
Защо понасях вашите комплекси,
когато при команда „на местó!”
замръзвах, за да чуя: – Браво, Рекси! 
Аз бях добър приятел, но сега, 
нашийника откъснал, съм свободен...
И не изпитвам никаква тъга,
 защото вече глутница си водя...
Сега съм господар! Сега съм пръв! 
И искам да ви стане много ясно –
постигнах всичко с много битки, кръв...  
И затова – при вас ще ми е тясно...
Не чакам вече вашата любов 
и не тъгувам за фалшиви ласки!
Избрал съм си живот жесток, но нов!
И на вратата няма да подраскам...

А някой ден, ако излая в мрака, 
недейте да се плашите от мен!
Аз пак ви пазя! Но от вас не чакам
да помните къде съм бил роден...

© Георги Ванчев Todos los derechos reservados

Свободата е свобода, когато сам я извоюваш!

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??