Острието ли е, което ме тласка напред?
Ръбът далеч ли е?
Земята под мен е хлъзгава като лед.
Думи изричам, но до теб не достигат
и дъхът ми спира,
очите не мигат.
Сънят ми пее приспивната песен
за живота забързан, за градската есен.
Паралелна вселена е тази в мен,
на мига неуловен.
На малката кибритопродавачка с погледа печален,
на кроткия стон жален.
Здрачът и зората, вплели ръце,
заключили времето в прегръдката, те
забравят за това, което носи вчера,
за мръсната улица,
за прашната постеля.
На спомени красиви, изгубени за миг,
утре ще са други, не ще помнят своя вик
и копнежът - да са заедно пак -
ще се възроди и ще умре.
... поредният недочакан влак.
© Кати Петкова Todos los derechos reservados