Сядайте, деца, пишете,
С думи чудеса тъчете.
Светли мисли, приказни слова,
Нека грейне вашата глава!
Вижте зимата как шепне –
Снежинки падат, свят вълшебен.
Напишете ред за Дядо Мраз,
Със смях и песни да е у нас.
Пролетта идва с цветя в ръка,
С нейни багри пълните листа!
Рисувайте с думи лято златно,
Слънце, смях и море необятно.
Есента листа разпръсва,
Златен килим на земята пръска.
Напишете за вятъра лек,
Той е приятел на всеки човек.
Всяка дума е малка магия,
Подарява радост, носи добра.
Сядайте, деца, пишете с плам,
Във всеки ред сте вие там!
© Веселин Алексиев Todos los derechos reservados