Сянка
Лунна сянка... тишина... сляпа самота,
загърнат полъх в тъмна красота, по вълчите пътеки пак вървя,
скрила се в сълзите на нощта, сподавен вик... болка и тъга,
търся те в крясъка на сова, във вълчи вой, в размътена следа.
Бледа сянка... тишина... лепчива мъглявина,
скитаща съдба, облечена във тъмнина безимена шептя,
уморена любов Сянката погребва тихо под пръстта,
с пресъхнала надежда, недогалена от светлината в утринта.
Отболена сянка... пореден силует, безименни лица,
очи безжизнени и страх, изтръпнали сковани в лед сърца,
тълпа от сенки в нощта, прегърнали бледата мъгла,
пълзящи търсят следващ изгрев в люлякова синева.
Пурпур в сянка... магията на две сърца в една съдба,
сбрали ледени души, реят се в нирвана очи в очи,
разкъсах себе си и те загърнах нежно в нощна хладина,
вървя приютена в тълпа безлична, влюбена... с теб... сама.
© Ванина Константинова Todos los derechos reservados