10 abr 2018, 10:46

Сянка от небе 

  Poesía
589 3 5

Не съм те виждал. И не те познавам.
Усещам те по сянката и ръста.
Ако днес тебе, сине божи, съжалявам,
дали по-леко утре ще си нося кръста?

Сълзите, дето днеска съм преглъщал
във животворен извор ли ще се сберат,
а враговете, дето днес прегръщам
все някога дали ще ми простят?

Лекувам тишините си с' забрава,
но празнотата зейва като тежка язва.
А мислите са старо ято гарвани
на нощите ми в лепкавата пазва.

Но заговорят ли ми ветровете,
събирам в дланите си сянка от небе
и по покоя светъл под сърцето
разбирам, че съм разговарял с теб.

© Христина Мачикян Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??