Лъчите на слънцето галят баира.
Денят се задава усмихнат, щастлив.
Мечтите се раждат, а радост напира
пчелици във кошер на танца игрив.
Просторът наднича, а в погледа свежест,
в перваза на моя прозорец - денят.
И бликват в душата ми диви копнежи
широко отворен приканва ме път.
Потрепва сърцето все още сънливо,
през цялата нощ да преброди съня,
а спомен далечен се вмъкна свенливо,
та влюбени думи да има в деня.
Душата щастлива е вече смирена,
отново безкрайно я радва денят.
Повява ветрец и танцува край мене,
в очите ми топли мечтите валят.
Събужда се утрото с росна усмивка
и търсещо близост със сродна душа.
Любовта е преминала толкова близко,
оставила белег на мойта врата.
© Миночка Митева Todos los derechos reservados