Пред малкия прозорец
свещта едва мъждука
изрекла скрити тайни
от един живот
пламъче последно
търси си пролука
огнено листенце
пратено от Бог.
Самотникът пред нея
в пламъка се взира
лицето си отпуска
усеща топлина
пророчествата идват
и оставят диря
в душата му забравят
малко красота.
Спомени го грабват
миналото търсят
а то е изтъкано
с нишки от тъга
къде е Любовта
те за нея бързат
размяната е само
срещу Самота.
Януари,2019г
Варна,Гавраил
© Гавраил Йосифов Todos los derechos reservados