Живота тук получили сме без да искаме,
не ни е питал никой за това.
И сметка от кого за него да поискаме,
то името й е единствено съдба.
Съдбата нещо е такова,
не ще го видиш и докоснеш ти.
Тя просто свят е начертан с окови,
и път е който трябва да се извърви.
Съдба, или прокоба казваме й ние,
ала не питаме защото ще ни заболи.
За битието днешно обяснение не дава,
така е писано и туй го приеми.
И всеки днес ще си получи кръста вечен,
съдбата, туй живот е разсъблечен.
Какво ни носи е въпрос обречен,
и в дните си накрая чак ще разберем.
И тъй, каквото писано е ще го изживеем,
морето на живота нека да преплуваме със страст.
За смисъла не трябва никога да питаме,
че промисъл божествен е за нас.
© Петър Петров Todos los derechos reservados