28 dic 2020, 22:59

Праведен 

  Poesía » Filosófica
926 2 7

Вечно праведен смело ме сочиш, 

търсиш яростно, дебнеш вина

и показваш на всички, че ти си

най-коректният дар на света. 

 

Сочиш себе си, даваш за пример

съвършен в морала мащаб, 

ти си ножа, и хляба, и взора

крайна цел, образец, идеал. 

 

Знам, боли те, щастливи сме ние, 

ти си скучен, седиш отстрани, 

преживяваш емоции чужди

под претекста, че търсиш вини. 

© Зоя Христова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??