28.12.2020 г., 22:59 ч.

Праведен 

  Поезия » Философска
930 2 7

Вечно праведен смело ме сочиш, 

търсиш яростно, дебнеш вина

и показваш на всички, че ти си

най-коректният дар на света. 

 

Сочиш себе си, даваш за пример

съвършен в морала мащаб, 

ти си ножа, и хляба, и взора

крайна цел, образец, идеал. 

 

Знам, боли те, щастливи сме ние, 

ти си скучен, седиш отстрани, 

преживяваш емоции чужди

под претекста, че търсиш вини. 

© Зоя Христова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Който от вас е безгрешен, нека пръв хвърли камък върху нея »

13 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??