7 sept 2014, 20:28

Съединение 

  Poesía » Civil
362 1 0

         Съединение

 

         «Съединението прави силата».

         Но в родината ни, милата,

         тази мъдра, крилата фраза

         вече никой не спазва.

 

         Вместо съединение – разединение.

         Протестиращи – контрапротестиращи.

         Власт и пари имащи,

         за власт и пари жадуващи

         и множество бедни, гладуващи.

 

         Все по-бедна става клетата ни държава

         и населението ù се стопява.

         В замяна никнат партии нови.

         Вече за Гинес май сме готови!

 

         Народът събуди се и протестира,

         срещу олигарсите сили набира.

         Иска оставка и избори нови.

         Но за промяна дали сме готови?

 

         Не «Празна Мара тъпан била»,

         Не в свирки и тъпани е нашата сила.

         Друго е нужно - съединение

         и на мъдри идеи – обединение!

 

© Мария Събева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??