Съединение
«Съединението прави силата».
Но в родината ни, милата,
тази мъдра, крилата фраза
вече никой не спазва.
Вместо съединение – разединение.
Протестиращи – контрапротестиращи.
Власт и пари имащи,
за власт и пари жадуващи
и множество бедни, гладуващи.
Все по-бедна става клетата ни държава
и населението ù се стопява.
В замяна никнат партии нови.
Вече за Гинес май сме готови!
Народът събуди се и протестира,
срещу олигарсите сили набира.
Иска оставка и избори нови.
Но за промяна дали сме готови?
Не «Празна Мара тъпан била»,
Не в свирки и тъпани е нашата сила.
Друго е нужно - съединение
и на мъдри идеи – обединение!
© Мария Събева All rights reserved.