11 may 2011, 20:30

Сълза 

  Poesía » De amor
711 0 4

Виелица в главата страшно вие,
сърцето не се чува, глухо бие
и празнота ужасна... не се трае,
усещам, че е близо вече края.

С забраната да чувствам и да мисля,
кажете ми, какъв тогаз е смисъла
да продължавам аз да съществувам,
да бъда жива? Как да се преструвам?

Щом празно е и глухо във душата,
щом болката... до болка е позната,
очите слепи път къде да дирят,
щом спомени в главата ми напират?

Вихрушката... отнесе топлината...
и лед скова градината в душата,
цветята клюмнаха увяхнали глави,
от таз раздяла страшно ме боли.

И само вятърът в душата ми пирува,
танцува валс и свирката надува,
като прашинка в този свят ме носи,
безплътна съм, но с хиляди въпроси.

Защо си тръгна, как ли си, къде си?
Въпросите... зъл вятърът понесе,
във вихъра се всичко преобърна
и мрак дълбок душата ми обгърна.

А после... тишина. Чуй, някой стене,
сърцето мое, жално на колене
на Бог се моли, любовта проклиня,
от всеки срещнат търси милостиня.

Ще спре ли някой, има ли надежда,
душата тялото към пъкъла повежда,
с последни сили тупка и се бори,
във този миг за чудеса се моли.

И ето, стана чудо, вижте, спря се,
дочул, че някой в тъмнината плаче,
сърце във длани нежно той загърна,
в сълза за миг сърцето ми превърна.

Един човек със вяра във доброто,
с любов спаси сърцето ми, горкото,
вихрушката си тръгна от душата
и пролетта почука на вратата...

И светлинка в очите ми проблесна,
роди се вяра... жива и чудесна,
в животът ми завърна се доброто,
сълза потече животворна от окото.

© Феникс Феникс Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Направо ме разплака...
  • Благодаря за подкрепата и топлината в коментарите!
  • Мила,прекрасно произведение!!! Болеше ме от болката ти ,студа сковаваше сетивата ми,но вярвах,че доброто ще те открие!!! Вярата помага да се преодолее и най-страшния проблем!!! Радвам се ,че светлината отново топли душата ти и любовта спаси сърцето ти!!!
    Пожелавам безкрайно щастие!!!
    Много ми харесва как пишеш!!!
  • подкрепям те!
Propuestas
: ??:??