22 oct 2008, 23:33

Сълзи 

  Poesía
494 0 5

Сълзи

 

Ронят се една след друга
морни, мътните сълзи,
в мокра самота полазват,
бродят сноп разхвърлени лъчи.
Ту просветват, ту умират
в тънка, рохкава мъгла,
заспивайки, душата ми отмиват
лепкави утайки от смъртта...
Черно-бели силуети
се промъкват във воал от дим,
пъплят с хладни пируети
от прозрачно бледен грим
Лунни облаци се спускат
под разлятите зеници,
лумват бурно и препускат
във вихрушка от искрици...

© Теодора Драгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??