27 feb 2022, 16:09

Сълзите на дете 

  Poesía
252 0 2


Тежи ръката ти на детското лице,
обидите погубват го отвътре,
а сълзите му бавно се вливат в море,
в което не то, а ти ще потънеш.

Детето, което забравяш да галиш,
със болка и страх ще си спомня
ръцете ти, дето раздават шамари
и после безочливо молят за прошка.

Виждаш ли мъката в тези очи,
или от срам да погледнеш не можеш?
Толкова чисти, невинни сълзи,
а разкъсват сърцето ти като ножове.

© Бисерка Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??