Очакване
Тази нощ аз тебе ще чакам.
В очите надежда чете се.
Искам в прегръдките ти да падна,
най-сладко е, когато краде се.
Една по една звезди се показват.
Аз настоятелно чакам във мрака.
Една по една минутите ме наказват,
но пак упорито продължавам да чакам.
И ето луната цяла е вече.
А тебе още те няма.
По лицето сълзичка се стече,
а в сърцето отвори се рана.
Цялата нощ почти се изтече,
надеждата тръпне в мойто сърце.
Но... ето... съмна се вече...
Съмна се, а ти не дойде...
© Катерина Саватова Todos los derechos reservados
Поздрав.