30 may 2012, 16:42

Сън 

  Poesía » Otra
845 0 1

                                            Сънувах сън!

                                            Париж, Сена, плажове!

                                            Слънце, красота!

                                            Парижката Света Богородица!

                                            Гаврош и Козета, Юго!

                                            А аз не зная как попаднах там!

                                            Сън!

                                           Крайбрежно кафене!

                                           Водна шир, пия абсент!

                                           Ледът, пуква, топи се, в чашата! 

                                           Прави нежни вълнички!

                                           Пия абсент! 

                                           Изгрев, синьо-червен!

                       

                                           

                                          Смешен клоун, премята се, тича!

                                          Смее се, плаче, примамливо маха ми!

                                          Нос - червен, коса - слънчогледова, рошава!

                                          Разхвърля цветя и целувки по мен!

                                          Очите, две сълзи търкулнати, солено потъващи!

                                          Червено и жълто, бяло и синьо!

                                           Загубих се в багри и пръски!            

                                          Щастлива и тъжна, и чужда!

                                          Събудих се!

                                          Ни абсенти, ни Париж, ни ,,Belle" даже!

                                          А клоуна, май, бях аз!

                                          Тъжно - весело, просто сън!

                                          В чашата, вместо абсент, вода и лед!                                                                          

© ДАНИЕЛА РАЙКОВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??