17 jul 2020, 23:46

Сън 

  Poesía » De amor
453 0 0

Сън

 

Заспя ли, пак ще те сънувам
завита в нежния си блян. 
Нощта е плела теменужено, 
постлала нежната си длан.

 

Сънувам, сякаш съм постеля
посипана от лунен пясък,
а ти си моя одисея, 
любов и всичко, без остатък.

 

И като топлата вълна
ще залея твоя пламък,
ще съм тиха през нощта,
да чувам шепота ти сладък. 

 

Утрото ще ни отвие
и нежно ще ни прошепти,
а сънят ми ще запомни
любов на сродните души.

 

И денят ще бъде светъл
тръгнал от един сонет
на теменужената вечер,
сънувана - за точно теб!
 

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??