Заспя ли, пак ще те сънувам
завита в нежния си блян.
Нощта е плела теменужено,
постлала нежната си длан.
Сънувам, сякаш съм постеля
посипана от лунен пясък,
а ти си моя одисея,
любов и всичко, без остатък.
И като топлата вълна
ще залея твоя пламък,
ще съм тиха през нощта,
да чувам шепота ти сладък.
Утрото ще ни отвие
и нежно ще ни прошепти,
а сънят ми ще запомни
любов на сродните души.
И денят ще бъде светъл
тръгнал от един сонет
на теменужената вечер,
сънувана - за точно теб!
© Елеонора Крушева Все права защищены