11 feb 2016, 18:22

Сънища 

  Poesía » Otra
449 0 1

Нощта вещай под призрачна луна

с какво грядущий ден ще изненада –

обида ли те чака не една,

в съня това да видиш май се пада –

 

флейтист на полк, ни изстрел сам не дал,

мускетното олово пръв получил.

Ако ли дебне сигурна беда

(На Фройд теорията тъй ли учи ?)

 

сред колектив – слуга на завистта

и с отношения полуизгнили,

то фината коприна на нощта

не шал в съня тъче, а клуп с бесило.

 

Щом котки се присънват, туй е знак –

незадомен да си, така разбирай.

И само ласкав, мъркащ котарак

човешка нежност ще ти компенсира.

© Владимир Костов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??