11 февр. 2016 г., 18:22

Сънища 

  Поэзия » Другая
428 0 1

Нощта вещай под призрачна луна

с какво грядущий ден ще изненада –

обида ли те чака не една,

в съня това да видиш май се пада –

 

флейтист на полк, ни изстрел сам не дал,

мускетното олово пръв получил.

Ако ли дебне сигурна беда

(На Фройд теорията тъй ли учи ?)

 

сред колектив – слуга на завистта

и с отношения полуизгнили,

то фината коприна на нощта

не шал в съня тъче, а клуп с бесило.

 

Щом котки се присънват, туй е знак –

незадомен да си, така разбирай.

И само ласкав, мъркащ котарак

човешка нежност ще ти компенсира.

© Владимир Костов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??