16 mar 2022, 19:01

Сънища 

  Poesía » Del paisaje, Otra
619 3 4

По пътищата, мокри от дъжда,

заметнати с небесно одеяло,

на пръсти, тихо спусна се нощта,

букет звезди в ръката си събрала.

 

Разпръсна ги над спящата земя

като рояк премигащи светулки.

Светът под купола им занемя

и се унесе сладко като в люлка.

 

Покоят в тъмнината се разля,

прелитаха безшумно бели сови

като магични нощни хвърчила,

преодолели земните окови.

 

Отвори се астралният портал,

обърканите мисли се размиха

в нирвана на вселенския бокал

и в сънищата своя дом откриха.

© Nina Sarieva Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??