Сънува ли те Баба Яга, принце?
И без отвари тя е шесторъка.
С дъха прогонва ти любовна мъка,
а с отлежалото домашно винце,
те вкарва с извънземните във пъкъл!
Ти скриваш й метлата в гардероба,
и тайничко залюбваш три змеици,
макар и дистанционно, с ръкавици
и с девет маски, лепват ти микроба
на кралската потомствена душица!
А после ще те бутне в карантина,
с кебапчета и торти в изолация.
Замръзнеш ли в хладилната витрина
топли се с новините от чужбина,
за милиарди с нова ваксинация...
... Жената се събуди! Ауу, зловещо!
Бедрото пречи й на грацията...
... дали ще го стопим с инфлацията?
- Изтропа в гардероба, мили, нещо!?
- На Баба Яга авиацията!
© Todos los derechos reservados