3 sept 2024, 19:34  

Сърцето ме води 

  Poesía » Filosófica
140 2 10

Днес прочетох:

"Ти нямаш сърце!"

Беше за мен.

Обвинително. Остро.

Отекна жестоко,

заби се свредло,

но реших,

да отвърна най-просто.

 

Боли ме отляво

за всяка съдба,

покрай мен

преминаваща плахо.

Усещам тъгата

във всяка сълза

невидима,

стенеща глухо...

 

С вяра си нося

тежкия кръст

към Голготата

своя, нелека.

Заравям обидите

в кал и във пръст.

Прощавам

и тръгвам полека.

 

Понякога бъркам.

Често греша.

Спъвам се

в избори трудни.

Не търся отплата.

Рядко виня,

но... все сърцето

ме води!

© Таня Мезева Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Напразно ми режете крилете, аз летя със сърцето »

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??