Сърцето ми е снежен вихър
в дъха на зима.
Но някъде под пряспа тиха
надежда има.
Ако не дойдеш, пролетта е пленница
в света на времето,
а аз - премръзналата грешница,
понесла бремето.
Ела във нежния ми сън
сред шепота на срещи.
Бъди за мене тръпнещ звън
oт лоното горещо.
За да не бъда сухо цвете
и камък под небето,
възневидян и повален от ветровете,
отмерващ битието.
A да съм таен алхимик
със гордост и с признание.
На самотата в глъхнещия лик
добавил упование.
Бъди необуздана светлина,
запалена от безразсъдство,
и основание бъди, че съм жена,
нехаеща за предразсъдъци.
Макар че може би болиш
разпалена и въгленна,
Любов, ела и ме срази
като прекрасна мълния!
Любов, побързай и ме намери!
Все още има време!
По бръчките ти като гаснещи реки
ще те открия и ще те приема.
© Диана Кънева Todos los derechos reservados
особено на фона на "онези" с мощните овации на сухо...