Aug 24, 2012, 11:07 AM

Сърцето ми в дъха на зима 

  Poetry » Love
383 0 1

Сърцето ми е снежен вихър

в  дъха на  зима.

Но някъде под пряспа тиха

 надежда  има.

 

Ако не дойдеш, пролетта е пленница

в света на времето,

а аз - премръзналата грешница,

понесла  бремето.

 

Ела във нежния ми сън

сред шепота на срещи.

Бъди за мене тръпнещ звън

oт лоното горещо.

 

За да не бъда сухо цвете

и камък под небето,

възневидян и повален от ветровете,

отмерващ  битието.

 

A да съм таен алхимик

със гордост и с признание.

На самотата в глъхнещия лик

добавил  упование.

 

Бъди необуздана светлина,

запалена от безразсъдство,

и основание бъди, че съм жена,

нехаеща за предразсъдъци.

 

Макар че може би болиш

разпалена и въгленна,

Любов, ела и ме срази

като прекрасна мълния!

 

 

Любов, побързай и ме намери!

Все още има време!

По бръчките ти като гаснещи  реки

 ще те открия и ще те приема.

 

© Диана Кънева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Смея да кажа, че текстът се е получил добре,
    особено на фона на "онези" с мощните овации на сухо...
Random works
: ??:??