2 jul 2024, 15:38

Сърцето на Атомна няма да спре 

  Poesía » Odas y poemas
21 1 0

Неспирно пулсира могъщо сърце

в полята на плодна Златия.

Обгръща го Дунав с прохладни ръце,

енергия в него извира.

 

Грижливи стопани неспирно сноват –

добри инженери, техници...

Те пулса му денем и нощем следят.

Щом здраво е, радват се всички.

 

Обгрижват го те като малко дете –

тук всичко се прави навреме.

Преди да възникне опасност да спре,

решават се всички проблеми.

 

Отплаща се щедро доброто сърце

за всички положени грижи.

Ток мощен към всеки завод и селце

тече по металните жици.

 

Страната е горда с модерна АЕЦ

и с опитни енергетици.

Сърцето на Атомна няма да спре!

Защото е нужна на всички.

© Димитър Дунеловски Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??