Неспирно пулсира могъщо сърце
в полята на плодна Златия.
Обгръща го Дунав с прохладни ръце,
енергия в него извира.
Грижливи стопани неспирно сноват –
добри инженери, техници...
Те пулса му денем и нощем следят.
Щом здраво е, радват се всички.
Обгрижват го те като малко дете –
тук всичко се прави навреме.
Преди да възникне опасност да спре,
решават се всички проблеми.
Отплаща се щедро доброто сърце
за всички положени грижи.
Ток мощен към всеки завод и селце
тече по металните жици.
Страната е горда с модерна АЕЦ
и с опитни енергетици.
Сърцето на Атомна няма да спре!
Защото е нужна на всички.
© Димитър Дунеловски Всички права запазени