16 may 2019, 13:47

Сърничка 

  Poesía » Otra
343 6 10

Чернооко момиче,

ти сърничка ли беше?

В гората от буки,

като хáла летеше!

 

Десет облака черни

над тебе валяха!

Десет мълнии страшни

плътта ти горяха!

 

Триста вълци свирепи

по петите ти бяха!

Триста погледи жадни

за тебе горяха!

 

Сто ловци мераклии

край теб се тълпяха!

Сто куршума оловни

до сърцето ти бяха!

 

Чернооко момиче,

ти сърничка ли беше?

В гората от хора

ти вървеше, вървеше...

© Хари Спасов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??