May 16, 2019, 1:47 PM

Сърничка 

  Poetry » Other
337 6 10

Чернооко момиче,

ти сърничка ли беше?

В гората от буки,

като хáла летеше!

 

Десет облака черни

над тебе валяха!

Десет мълнии страшни

плътта ти горяха!

 

Триста вълци свирепи

по петите ти бяха!

Триста погледи жадни

за тебе горяха!

 

Сто ловци мераклии

край теб се тълпяха!

Сто куршума оловни

до сърцето ти бяха!

 

Чернооко момиче,

ти сърничка ли беше?

В гората от хора

ти вървеше, вървеше...

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??