Със слънцето
Събудих се остров, почивам в небе,
животът върти ме и ставам дете.
Където погледна - проблесват звезди,
пристъпвам по мене и падат греди.
Трудът си отива, поглъщам гласа
на птички загнездени нейде в ума ми,
дръвчета свирукат, мърморят тревите,
последните мисли се крият в ъглите.
Събудих се остров, а станах небе.
Изчезнаха къщи, и ставам дете.
Където погледна - присветват звезди,
подскачам по чезнещи меки следи...
© Йоана Todos los derechos reservados