28 mar 2009, 17:31

Съшита съм в душата ти като дете... 

  Poesía
785 0 11

 

любовта е...

 

сълза

стаена в усмивка

на заспиващо

в ръцете ти

дете

и е топла прегръдка

в студените зими

тя е тиха въздишка

всред бурно

море...

 

любовта е...

 

липсата ти сутрин

след безсънние

изстинало в смеха

„тиха струна е"

закърпила

дъха ми...

 

(тя е недопята

тишина...)

 

***

 

жар птица съм...

 

от приказка вълшебна

полепнала по сините ти

страхове

по-слънчева

по-лунна от звездите

съшита съм

в душата ти

като дете...

 

танцувам с вятъра

с мечтите ти пирувам

откъснах се от теб

за да те има...

 

жар птица съм

по-лунна от звездите

 

очаквам изгрева...

(за да ме има)

 

 

***

 

потеглих...

 

незнайно къде

без лист

без багаж

без надежда

не взех и писалка

и дреха не взех

дори и назад не погледнах

 

потеглих...

 

по път

без посока

и пиша

по прашни постели... 

(писма

без посока

в дъжда ще се стичат...

в морето

тъгата си

слели )

 

 

28.03.09

Пловдив

 

 

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??